Marisa Beretta Fotograaf/Kunstenaar in de Klas
'Ik zie kinderen dingen doen die ik nooit van ze had verwacht’

‘Jij weet de klas mee te nemen in het creatieve proces en maakt dat ze gaan’
Met echte spiegelreflex-camera's stap ik de klas binnen en vanuit de fotografie maken we een flitsende start. Zeker bij de oudere kinderen werkt dit om een blokkade op te heffen dat 'het moet gaan lijken'.
Als kind was ik altijd aan het maken, tijdens de creatieve vakken was ik in mijn element op school. Daarom heb ik de 1e-graads lerarenopleiding tekenen gedaan aan de kunstacademie en werd ik journalistiek fotograaf. 
In 2018 heb ik de opleiding Beroepskunstenaar-in-de-Klas (BIK) afgerond aan de HKA. Nu ben ik naast mijn freelance-opdrachten in de fotografie ook volop aan het werk met prachtige projecten in het onderwijs zowel in het PO als het VO.                                            Even los van het cognitieve, van het meten en weten. Echt leren kijken. Ruimte geven aan kwaliteiten en processen waar in het onderwijs soms aan wordt voorbij gegaan, die zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind. En vergeet ook niet de waarde voor jou als leerkracht! Kwaliteiten, skills en passies ontwikkelen die het creatieve curriculum overstijgen. Het liefst vakoverstijgend zodat bijvoorbeeld geschiedenis, taal of burgerschap, verbonden worden in het creatieve proces. 
Ik lever altijd maatwerk dus neem vooral contact op om te kijken wat nodig is om een waardevol proces in jullie school op gang te brengen voor de leerlingen. Een proces waar ik ook de leerkrachten graag actief in mee wil nemen.
Je kunt mij inhuren met de CJP cultuurkaart.
Omhoog