Marisa Beretta Fotograaf/Kunstenaar in de Klas
'Ik zie kinderen dingen doen die ik nooit van ze had verwacht’

‘Jij weet de klas mee te nemen in het creatieve proces en maakt dat ze gaan’
Met echte spiegelreflex-camera's stap ik de klas binnen en start met vertellen over mijn eerste analoge camera. Fotografie is zoveel meer dan een foto voor instagram maken.
Als kind was ik altijd aan het maken, tijdens de creatieve vakken was ik in mijn element op school. Daarom heb ik de 1e-graads lerarenopleiding tekenen gedaan aan de kunstacademie en werd ik journalistiek fotograaf. 
In 2018 heb ik de opleiding Beroepskunstenaar-in-de-Klas (BIK) afgerond aan de HKA. Naast mijn freelance-opdrachten in de fotografie geef ik fotografieles in het  PO vanaf groep 7 en het VO. 
Ook ben ik sinds februari 2020 directeur van www.Stichting Kapsalon.nl . Een platform waarin kunstenaars samen met bewoners in verschillende kunstvormen de wereld mooier maken. Zie ook www.stichtingkapsalon.nl
  Burgerschap, inclusiviteit en diversiteit zijn de basis van alles wat ik doe.                   Of ik nu op straat loop, les geef of projecten in de wijk uitzet.

Ik lever altijd maatwerk dus neem vooral contact op om te kijken wat nodig is om een waardevol proces in jullie school op gang te brengen voor de leerlingen. Een proces waar ik ook de leerkrachten graag actief in mee wil nemen. 
Je kunt mij inhuren met de CJP cultuurkaart.
Omhoog