Marisa Beretta Fotograaf/Kunstenaar in de Klas
'Ik zie kinderen dingen doen die ik nooit van ze had verwacht’

‘Jij weet de klas mee te nemen in het creatieve proces en maakt dat ze gaan’
Met echte spiegelreflex-camera's stap ik de klas binnen en vanuit de fotografie maken we een flitsende start. Zeker bij de oudere kinderen werkt dit om een blokkade op te heffen dat 'het moet gaan lijken'.
Als kind was ik altijd aan het maken, tijdens de creatieve vakken was ik in mijn element op school. Daarom heb ik de 1e-graads lerarenopleiding tekenen gedaan aan de kunstacademie en werd ik journalistiek fotograaf. 
In 2018 heb ik de opleiding Beroepskunstenaar-in-de-Klas (BIK) afgerond aan de HKA. Nu ben ik naast mijn freelance-opdrachten in de fotografie ook volop aan het werk met prachtige projecten in het onderwijs zowel in het PO als het VO. 
Ook ben ik sinds februari 2020 directeur van www.Stichting Kapsalon.nl . Een platform waarin kunstenaars samen met bewoners in verschillende kunstvormen de wereld mooier maken. Juni 2021 is onder mijn leiding een kunstroute uitgezet in Schalkwijk Haarlem. Bewoners hebben onder bereiding van verschillende kunstenaars  kunst gemaakt en deze is tentoongesteld in de openbare ruimte. Zie ook www.stichtingkapsalon.nl
                                           Sinds mijn start voor de klas zijn burgerschap, inclusiviteit en diversiteit de basis van mijn lessen.Het motto van Stichting kapsalon is ook 'Samen maken we de wereld mooier'.
Even los van het cognitieve, van het meten en weten. Echt leren kijken. Ruimte geven aan kwaliteiten en processen waar in het onderwijs soms aan wordt voorbij gegaan, die zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van een kind. En vergeet ook niet de waarde voor jou als leerkracht! Kwaliteiten, skills en passies ontwikkelen die het creatieve curriculum overstijgen. Het liefst vakoverstijgend zodat bijvoorbeeld geschiedenis, taal of burgerschap, verbonden worden in het creatieve proces. 
Ik lever altijd maatwerk dus neem vooral contact op om te kijken wat nodig is om een waardevol proces in jullie school op gang te brengen voor de leerlingen. Een proces waar ik ook de leerkrachten graag actief in mee wil nemen. Een waardevolle invulling om de NPO-gelden in te zetten. 
Je kunt mij inhuren met de CJP cultuurkaart.
Omhoog